“Taxidermie is één van de puurste vormen van kunst. Je gebruikt als materiaal een overleden dier, en tovert dit om naar een levensecht kunstwerk.”

Vanaf jongs af aan is er bij mij altijd al een fascinatie geweest voor de natuur. Regelmatig kwam ik thuis met veren, kikkerdril, schedeltjes of mooie bladeren. Over de jaren heeft deze fascinatie zich omgevormd naar het beroep wat ik nu uitoefen: Taxidermist. 

Gekke naam eigenlijk, taxidermist. Waar komt dat nou vandaan? Het woord stamt af van de Griekse woorden taxi (ordenen/bewegen) en dermis (huid). Het betekent dus letterlijk het ordenen van de huid.

Naast dit bedrijf ben ik student aan Wageningen University and Research waar ik bezig ben met de Masteropleing Biology , gespecialiseerd in gedragswetenschap en adaptatie van diersoorten. 

Omdat ik altijd bezig ben met dieren en de natuur, is dit goed terug te zien in mijn werk. De dieren worden zo natuurgetrouw mogelijk opgezet, rekening houdend met de wensen van de klant. Heeft u een bijzondere houding in gedachten? Stuur dan gerust een bericht, dan denk ik met u mee en komen we er zeker uit.

WhatsApp Image 2021-05-11 at 15.35.34